Választási hírek
Budapest, 2017. április 5.
Szemüveg lencséjében látszódik Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének arca a kormányfõjelölt Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok! címmel tartott utcafórumán a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen 2017. április 5-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Botka László: Az Orbán-rezsim célja a rablás

24.hu
24.hu

2017. 04. 19. 18:12

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint az ország alapvető érdeke a kormányváltás.
Korábban a témában:

Botka László országjáró körútja keretében szerdán Győrben, a rossz időjárás miatt egy étteremben megtartott fórumon azt mondta, a fideszes politika lényege folyamatos ellenségkereséssel elterelni a figyelmet arról, hogy kirabolják az országot, nyomorba döntve az emberek jó részét.

Ilyen ellenség Brüsszel, a Heineken, a Közép-európai Egyetem és Soros György

– tette hozzá.

Az ellenzéki politikus megjegyezte, tapasztalata szerint azonban az emberek többsége kormányváltást akar, ezt csak erősítik az elmúlt napok tüntetései, az emberek átlátnak a szitán, az Orbán-rezsim célja a rablás.

A kormányváltáshoz azonban a többi demokratikus baloldali párt összefogása mellett arra a több százezer választópolgár megnyerésére is szükség lesz a szocialista miniszterelnök-jelölt szerint, akiknek a bizalmát 2010-ben elvesztették.

Botka László hangsúlyozta: a győzelem alapvető feltétele, hogy olyan új politikát folytassanak, amely a tőlük elforduló embereknek is hitelesen mutatja meg, hogy nem a 2010 előtti kormányzást akarják visszahozni, tanultak a korábbi hibákból, és valódi európai demokrata, szocialista programot szeretnének.

Véleménye szerint a jelenlegi kormánypárt első számú kihívója nem a Jobbik, hanem a baloldal.

Az MSZP igazi élhető európai országot akar, amely összezárja a tágra nyílt társadalmi ollót

– folytatta.

Szolnok, 2017. március 30.
Botka László, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) miniszterelnök-jelöltje (k) beszédet mond pártja szolnoki utcafórumán 2017. március 30-án.
MTI Fotó: Bugány János
Fotó: MTI

Kormányra jutásuk esetén a minimálbérből élőket, a munkanélkülieket, a pályakezdőket és a nyugdíjasokat támogatnák. A forrást minderre többkulcsos adórendszer bevezetésével teremtenék meg, amely az alacsonyabb jövedelműeknek adócsökkentést jelentene, másrészt a luxusadó bevezetésével.

Botka László kitért arra, a következő hetekben és hónapokban konzultációt folytatnak majd az emberekkel, hogy olyan programot állítsanak össze őszre, amelynek széles körű a támogatottsága.

Molnár Gyula pártelnök arról beszélt, hogy meglátása szerint az emberek többsége változást akar. A cél nem egy szűkebb réteg gyarapodása, hanem minden társadalmi rétegé.

Meglátása szerint az emberek az elmúlt napokban nem csak a Közép-európai Egyetem miatt tüntettek, hanem a sajtószabadságért és a demokráciáért is.

Ezt az üzenetet a baloldal megértette, és kész arra, hogy leváltsa a jelenlegi hatalmat, egy normális, élhető, európai Magyarországért

– tette hozzá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.