Választási hírek
Hungarian Prime Minister and Chairman of FIDESZ party Viktor Orban delivers his state of the nation address in front of his party members and sypathizers at Varkert Bazar cultural center of Budapest,on February 10, 2017. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Süddeutsche Zeitung: Orbántól jobbra már nincsen hely

24.hu
24.hu

2017. 02. 17. 14:12

Korábban a témában:

Cathrin Kahlweit Metamorfózis a széleken című írásában arról írt, az ellenzéki pártok egyetértenek abban, hogy Orbán Viktor félelemkeltéssel és megosztással kormányozza Magyarországot.

Leváltására a jobboldal kockázatos manőverbe kezdett, a baloldal pedig saját magát keresi

– tette hozzá.

Kifejtette, hogy Orbán a menekültválságban a kemény szavak és a szélsőséges követelések mesterének bizonyult, aminek hatására a Jobbik stagnált.

Világossá vált, hogy Orbántól jobbra már nincsen hely, ezért a nacionalisták megindultak a centrum felé, azaz a Jobbik Vona Gábor vezetésével Orbánt elhagyva a politikai közép felé masírozik, vagy legalábbis így tesz, mert Orbán legyőzéséhez szüksége van a középen álló, csalódott Fidesz-szavazókra.

Az MSZP-vel kapcsolatban a többi között kifejtette, hogy Botka László tartalmilag, személyi összetételében és stílusában is meg akarja változtatni a szocialista pártot.

Az újságíró szerint az MSZP mindenekelőtt egy 2010 előtti, a kormányzásuk időszakából való korrupciós üggyel szerepel a médiában, így Botkának, a szelíd óriásnak a saját maga biztatásához is szüksége van a reményre, amelyet sugározni akar.

Botka László a 24.hu-nak adott interjújában arról beszélt, ha most rögtön nem kapnak észbe, hétszentség, hogy nem lesz kormányváltás.

(MTI, kiemelt kép: Getty Images Hungary)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.